Menu

Design: The Goal to Create an Award-Winning Project

Posted on: October 9, 2017

Homeowners Andy Smith & Maddie McCarthy came to Sun Design with a goal in mind.  To create an award-winning kitchen.

Not only did they want an award-winning kitchen, but also one that had better flow to enhance their everyday life as well as entertain family and friends.  They had plenty of square footage in their colonial home, but a lot of the space went unused.  With the staircase in the middle of the home, the standard rooms were littered around it.  A formal living room, dining room, then kitchen, family room, and office with a powder room shoved in to the main-level.  So much space that went unused simply due to sight lines (out of sight, out of mind), poor lighting, and purpose.

Multiple kitchen options were laid out before them at the first design review, but after much conversation, the clients realized they really wanted much more storage space than what they had.  That’s when the design took a turn for the better and became much more than a kitchen remodel.

“We LOVE, LOVE, LOVE our new space. When we entertain it doesn’t feel so cramped anymore. The space is much more open now and we feel like we can breathe.” – Homeowner, Andy Smith.

Review the award submission below to get a better understanding of what made this a NARI (National Association of the Remodeling Industry) CotY (Contractor of the Year) award-winning project in the Metro DC area.

 

 

Thank You For Sharing...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Contact Us

Schedule your free in-home consultation today

What’s Happening
Trusted Clients
  • ”Your design ideas were the initial reason we decided to go with Sun Design and we were further pleased with the high quality of workmanship and keeping to schedule.”

    Ed and Sara
  • Read More